یکشنبه ۱۶ دی ۰۳

جزيره ساموس يونان نزديكترين جزيره به تركيه است و يكي از جاذبه هاي گرشگري تركيه است . خوشبختانه اگر با تور كوش آداسي سفر كنيد ، مي توانيد از كوش آداسي فقط در مدت زمان كوتاهي به جزيره ساموس يونان برويد .

 

تور جزيره ساموس  از تفريحات كوش آداسي است . از آوريل تا اكتبر(۱۲فروردين تا اول آبان) هر روزه كشتي هايي بين كوش آداسي و ساموس در حركتند و اين فرصتي است براي توريست هايي كه مي خواهند دو فرهنگ و كشور متفاوت را در زمان كوتاهي ببينيد.

 

ميتوانيد همراه با تور تركيه از جزيره ساموس در يك روز ديدن كنيد، صبح از كوش آداسي حركت كرده و عصر از ساموس برگرديد. البته يك روز براي ديدن تمام جزيره كافي نيست و احتمالا بخواهيد دوباره به جزيره ساموس برگرديد. اما در اين يك روز وقت آن را داريد كه طعم غذاهاي خوشمزه يوناني را بچشيد. از بزرگترين معبد قديمي جهان ديدن كنيد، در آب هاي شفاف جزيره شنا كرده و مي توانيد به خريد برويد . بنابراين چرا يك روز رويايي را با تور كوش آداسي در يونان تجربه نكنيد؟ اين فرصت طلايي را در تور تركيه از دست ندهيد. 

تور جزيره ساموس يونان

جزيره ساموس يونان، نزديكترين جزيره به تركيه است

تور جزيره ساموس يونانجزيره ساموس يونان، يكي از جاذبه هاي گرشگري تركيه است

   

ترابزون, شهر ترابزون در تركيه,جاذبه هاي گردشگري ترابزون

شهر ترابزون

 

شهر ترابزون در كشور تركيه
تِرابْزون (به تركي استانبولي: Trabzon) شهري است در كشور تركيه كه در كنار درياي سياه قرار دارد. اين شهر مركز استان ترابزون است. ترابوزان بر راه تجاري تاريخي ابريشم ميان استانبول و تبريز قرار دارد و سال‌ها مركز تجاري بين‌المللي مهم اين منطقه بوده‌است. شهر ترابزون بيشتر به‌دليل تيم فوتبال باشگاه ورزشي ترابزون سپور در تركيه و جهان معروف است. تنوع نژادي و مذهبي در اين شهر بسيار به چشم مي خورد و علتش هم موقعيت جغرافيايي آن است.

 

ترابزون, شهر ترابزون در تركيه,جاذبه هاي گردشگري ترابزونشهر ترابوزان بر راه تجاري تاريخي ابريشم ميان استانبول و تبريز قرار دارد


آب و هواي شهر ترابزون
با توجه به اين كه شهر ترابزون در حاشيه درياي سياه قرار گرفته انتظار مي رود كه  آب و هوايي نيمه گرمسيري و مرطوب را داشته باشد. در كل بسته به آن كه از سفر به شهر ترابزون چه قصدي داريد و يا در چه شرايطي احساس راحتي مي كنيد، بهترين فصل سفر براي شما مي تواند متفاوت باشد.

 

ترابزون, شهر ترابزون در تركيه,مكانهاي ديدني ترابزونشهر ترابزون در مركز استان ترابزون واقع شده است


جاذبه هاي گردشگري در شهر ترابزون
پارك بوزتپه | Boztepe
پارك بوزتپه يكي از اين مناطق است كه در نقطه ي بالايي شهر ترابزون و كنار درياي سياه واقع شده است. اين مكان يكي از بهترين نقاط براي تفريح و استراحت موقت در ترابزون و همچنين نقطه اي ديدني براي گرفتن عكس هاي يادگاري است.


قلعه ترابزون | Castle Of Trabzon
اين قلعه در مركز شهر ترابزون قرار دارد و يكي از قديمي ترين آثار به جا مانده از دوران امپراطوري روم به شمار مي شود. از ديوار قلعه و ديوار پشتي ساختمان به عنوان ساختمان نظامي استفاده مي شده است.

 

ترابزون,مكانهاي ديدني ترابزون,جاذبه هاي گردشگري ترابزونعكس هاي شهر ترابزون


ياچه اوزون گول | Uzungöl Lake
ياچه اوزون گول درياچه اي با منظره اي بسيار زيبا و مكان هاي ديدني محصور كننده را دارا مي باشد. طبيعت بكر اين منطقه با جنگل هاي فشرده از درخت تشكيل شده است و نكته ي جالب آن وجود مساجد متعدد در بين جنگل هاي و مناره هاي مساجد از بين درختان بيرون زده شده اند و جلوه ي وصف ناپذيري را در نگاه بازديد كنندگان به وجود مي آورد.

وان,وان تركيه,جاذبه هاي ديدني وان تركيه

وان، يكي از شهرهاي ديدني تركيه

 

بدون شك درياچه وان از مهمترين جاذبه هاي وان به شمار مي رود و گردشگران زيادي فقط براي تماشاي همين درياچه راهي وان مي شوند. درياچه وان، بزرگ ترين درياچه تركيه است و از آب باران، رودخانه هاي كوچك و برف هاي آب شده تغذيه مي شود.

شهر وان

وان بزرگترين شهر در شرق تركيه است كه مركز استان وان مي‌باشد، و يكي از شهرهاي تاريخي تركيه است با جمعيتي نزديك به ۳۶۱٬۱۶۳ نفر، مردم شهر وان به زبان كردي(كرمانجي) تكلم مي‌كنند.


شهر وان از شمال و غرب به درياچه وان از شرق به كوه‌هاي مرتفع سياه كوه و اِرك و از جنوب به كوه آرتوس چسبيده‌است. عمده شهرت جهاني اين شهر به دليل وجود گربه‌هاي سفيد پشمالويي با يك چشم آبي و ديگري زردرنگ است كه به گربه وان مشهوراند.
از روستاهاي قديمي حومه شمالي وان كه هم‌اينك بخشي از شهر شده مي‌توان به روستاي شهباغ اشاره كرد كه منطقه‌اي با باغ‌هاي فراوان است.


جاذبه‌هاي گردشگري وان:
- قلعه وان
- درياچه وان
- كليساي آختامار
- آبشار مراديه
- گربه وان


قلعه وان Van Kalesi (Castle Of Van)
قلعه وان شهر تركيه،  قلعه‌اي است بر بالاي كوه‌هاي ساحل شرقي درياچه وان در تركيه كه امروزه به شكل خرابه اي با ستونهاي بسيار بزرگ  ديوارهاي سربه فلك كشيده به يادگار مانده است. قدمت اين قلعه به قرن ۹ قبل از ميلاد مسيح مي‌رسد. اورارتوها، اين قلعه را در قرن هفتم پيش از ميلاد ساخته‌اند و در گذر تاريخ، اقوام مختلفي از آن استفاده كرده‌اند؛ از جمله ارمني‌ها، رومي‌ها، مادها، هخامنشي‌ها، ساساني‌ها، عرب‌ها، سلجوق‌ها، عثماني‌ها و روس‌ها.

 

وان,وان تركيه,جاذبه هاي ديدني وان تركيه

اورارتوها، قلعه وان را در قرن هفتم پيش از ميلاد ساخته‌اند


بخش­ هاي پاييني ديواره­ اين دژ از سنگ بازالت و بدون ملات و بخش­ هاي بالايي آن از آجر ساخته ­شده­ است. كتيبه خشايارشاه، يادگار ارزشمند هخامنشي را مي‌توانيم بر فراز صخره‌اي به ارتفاع ۲۰ متر و در نزديكي قلعه وان ببينيم. اين كتيبه در اصل توسط داريوش بزرگ آماده‌سازي شده‌است اما به دلائلي تكميل نشده و خالي رها شده‌است، اما خشايارشا پسر داريوش بزرگ، در دوران زمامداري خود آن را تكميل كرده و به يادگار گذاشته‌است.


درياچه وان Lake Van
بدون شك مهمترين جاذبه ي توريستي وان (البته براي توريستها نه براي افرادي كه مي روند لباس ارزان بخرند و برگردند ) درياچه ي وان است.

 

وان,وان تركيه,جاذبه هاي ديدني وان تركيه

 درياچه وان، مهم ترين جاذبه گردشگري وان

 

اين درياچه بزرگترين درياچه ي تركيه است و سه جزيره ي زيبا بنامهاي آختامار – چارپاناق و آن آدير دارد. شايد براي شما جالب باشد كه بدانيد فاصله ي هوايي درياچه ي وان و درياچه ي اروميه حدود 100 كيلومتر است اما درياچه ي وان بسيار پر آب و شاداب  و درياچه ي اروميه در حال كشيدن آخرين نفسهاست!

اديرنه,شهر تاريخي اديرنه,شهر تاريخي اديرنه در تركيه,جاذبه هاي گردشگري تركيه

شهر تاريخي و مرزي اديرنه (Edirne) در بخش تراس منطقه مرمره كشور تركيه قرار گرفته و با ۵ گذرگاه مرزي از طريق بلغارستان و يونان با اروپا ارتباط دارد.

 اين شهر زماني پايتخت دولت عثماني بود و با مساجد، بازارهاي سر پوشيده، پل‌ها و خانه‌هاي تاريخي‌اش به عنوان نماد ميراث فرهنگي تركيه شناخته مي‌شود.

شهر تاريخي اديرنه با آثار پرشكوه خود آناطولي و اروپا را به يكديگر مرتبط مي‌سازد و هم در دوران امپراطوري عثماني و هم در دوره جمهوريت به عنوان مركز آموزش و فرهنگ نقش مهمي بر عهده داشته و دارد.

نوآوري در زمينه هاي معماري در بناهاي اين شهر ديده شده و اولين نمونه‌هاي هنر خطاطي و تزئين نيز باز در همين شهر جوانه زده است.

از دوره سلطان مراد دوم تا سلطان محمد چهارم از پادشاهان عثماني، مراسم پيروزي، ختنه سوران شاهزداگان و حتي مراسم ازدواج برخي از پادشاهان در اين شهر صورت مي‌گرفت. اديرنه در قرن ۵ قبل از ميلاد توسط "اودريس"ها كه از نژاد تراس‌ها بودند، تاسيس شده است.

اين شهر در دوران‌هاي پيشين با نام‌هاي مختلفي ياد شده و سرانجام در دوره سلطان مراد اول بدان "اديرنه" گفته شده است.


اديرنه كه در سال ۱۳۶۱ از سوي سلطان مراد اول فتح گرديد تا فتح استانبول وظيفه پايتختي عثماني را بر عهده گرفت.

مسجد سليميه از هر نفطه اديرنه قابل مشاهده است و اثر هشتاد سالگي معمار سينان مي‌باشد يكي از شاهكارهاي هنر معماري ترك، عثماني و جهان محسوب مي‌گردد.

اين مسجد كه مابين سالهاي ۱۵۶۹ و ۱۵۷۵ با فرمان سلطان سليم دوم ساخته شده با چهار مناره و انتخاب محل احداث، استادي معمار سينان در زمينه رشته شهرسازي را در معرض ديد عموم مي‌گذارد.اين مسجد از سنگهاي تراش داده شده و روي زميني به مساحت ۲۴۷۵ متر مربع احداث شده است.

گنبد اين مسجد كه از سطح زمين ۴۳ متر و ۲۸ سانتيمتر ارتفاع دارد به قطر ۳۱ متر و ۳۰ سانتيمتر بوده و بر روي هشت ستون كه با طاق‌هايي به طول ۶ متر به يكديگر متصل شده اند استوار مي باشد.

اديرنه,شهر تاريخي اديرنه,شهر تاريخي اديرنه در تركيه,جاذبه هاي گردشگري تركيه

نمايي از مسجد سليميه شهر تاريخي اديرنه

  مسجد سليميه داراي چهار مناره به قطر ۳ متر و ۸۰ سانتيمتر و ارتفاع ۷۰ مترو ۸۹ سانتيمتر بوده و در ساخت آن از سنگ مرمر، چيني لعاب كاري شده و ايزنيك و نمونه‌هاي زيباي چوب و نيز هنر صدفكاري استفاده شده است.

اطراف مسجد به عنوان محلي براي قدم زدن و فضاي سبز تنظيم شده و اماكن عمومي متعددي به منظور استراحتگاه در لابلاي درختان و سرسبزيها احداث شده است. در جبهه مشرف به بازار مسجد سليميه، پيكره برنزي معمار سينان جاي گرفته است.

يكي ديگر از آثار متعلق به دوره عثمانيان كه درمقابل مسجد سليميه قرار دارد مسجد زيبايي است كه ساخت آن در سال ۱۴۰۳ از سوي امير سلطان آغاز و در دوره سلطان چلبي محمد به سال ۱۴۱۴ به پايان رسيده است.

آداب و رسوم عروسي در تركيه, ازدواج‌هاي تركيه

ازدواج‌هاي سنتي تركيه به سه قسمت بله برون، نامزدي و جشن عروسي تقسيم ميشود

 

ازدواج رسم و قاعده اي است كه از زمان هاي اوليه وجود داشته است و اهميت زيادي در زندگي و جامعه بشر دارد. ازدواج به عنوان يك اصطلاح پيوند مستمر ميان يك زن و يك مرد به عنوان زن و شوهر در تمام مراحل زندگي است.

 

كشور تركيه ، سنت و فرهنگ غني دارد كه در شهر و استان و روستا تنوع زيادي در اين رسوم ديده مي شود. در شهرهاي اصلي , عروس و دامادها فرهنگ غربي را نيز با سنت هاي تركيه تركيب كرده اند. ترك ها علاقه زيادي به جشن گرفتن با غذاهاي زياد ، موسيقي و رقص دارند .

 

حدود 20 درصد ازدواج‌هاي تركيه ازدواج‌هايي است كه از طرف خانواده‌ها برنامه‌ريزي مي‌شوند. پدر و مادر يا سرپرست فعلي عروس و داماد آينده، فردي مناسب را براي فرزندشان انتخاب مي‌كنند تا در جواني با هم ازدواج كنند و اگر خانواده‌ها موافقت كنند ازدواج صورت‌ مي‌گيرد. معمولا مادر پسر به‌ دنبال دختر مناسب براي پسرش مي‌گردد. پس از آن به خانه دختر مي‌رود و با او در مورد نظرش در ارتباط با ازدواج و وظايف و اهداف او در زندگي مشترك صحبت مي‌كند. در بيشتر مواقع دختر و پسر به تنهايي با هم صحبت مي كنند و اگر موافق باشند باهم ازدواج مي‌كنند، درغير اين صورت خانواده‌ها براي ازدواج پافشاري نمي‌كنند.

 

آداب و رسوم عروسي در تركيه, ازدواج‌هاي تركيه

كشور تركيه سنت و فرهنگ غني دارد كه در شهر و استان و روستا تنوع زيادي در اين رسوم ديده مي شود

 

استفاده از «در بيشتر مواقع» در پاراگراف بالا به اين دليل است كه درصد خيلي پاييني از ازدواج‌ها كه «beşik kertme» نام گرفته‌ است، بدون در نظر گرفتن رضايت دختر و پسر شكل گرفته‌ است. نمونه‌اي از اين نوع ازدواج به اين صورت بوده كه خانواده‌ها اسم دختر و پسر را از زماني كه در گهواره بودند روي هم مي‌گذاشتند و در جواني باهم ازدواج مي‌كردند. هرچند كه اين نوع ازدواج‌ها به ندرت اين روزها به‌ چشم مي‌خورد اما نپذيرفتن آن از طرف دختر و پسر امري پيچيده و شايد غيرممكن است.

 

يكي ديگر از عروسي‌هايي كه اين روزها كم تر ديده‌مي‌شود «berdel» است كه به معناي معاوضه عروس است. در جوامع تركيه براي ازدواج مقداري پول مانند مهريه مرسوم در ايران تعيين مي‌كنند. در گذشته براي خانواده‌هايي كه وضعيت مالي مناسبي نداشتند و نمي‌توانستند آن را بپردازند اين‌گونه مرسوم بوده كه در عوض مهريه دشمني‌ها وكينه‌هاي قبلي را فراموش مي كردند.

 

با گذر زمان تعداد اين نوع عروسي‌ها بسيار محدود شده‌است و تقريبا دختر و پسري كه بدون اجازه ي پدر و مادر ازدواج كنند ناياب هستند. داماد آينده بايد از دختر تقاضاي ازدواج كند (kiz isteme) اين تقاضا در عصر يك روز با پذيرايي قهوه ترك آغاز مي شود – نگران نباشيد !

وقتي كه توافق انجام شد برنامه ريزي نامزدي شروع خواهد شد . معمولا نامزدي در منزل عروس انجام مي گيرد . در منزل داماد نيز مهمانان حضور دارند تا به سمت منزل عروس به صرف ناهار حركت كنند.

 

عروس لباس نامزدي و جواهراتش (taki) كه هديه مادر شوهر است را استفاده كرده و سپس تبادل حلقه هاي نامزدي كه توسط يك ربان قرمز به دست راست آنها بسته شده توسط اقوام نزديك انجام مي گيرد.

 

ازدواج‌هاي سنتي تركيه را در سه قسمت مي‌توان بررسي كرد: بله برون، نامزدي وجشن عروسي. بيش‌تر خانواده‌هايي كه سبك‌هاي سنتي را مي‌پسندند به تمام جزييات مراسم توجه مي‌كنند، اما برخي ديگر بدون توجه به خيلي از رسوم كوچك و جزئي مراسم را برگزار مي‌كنند و بعضي از عروس و دامادها حتي ممكن است به يكباره سراغ ازدواج قانوني بروند بدون اين‌كه مراحل قبلي راپشت‌ سر بگذارند.

در سال 1323 ورزشكوهنوردي ايران داراي تشكيلات رسمي گرديد در سال1356 فدراسيون هاي كوهنوردي و اسكي در هم ادغام و به نام فدراسيون كوهنوردي و اسكي ايران فعاليت خود را آغاز نمود .

 

كوه نوردي

 

فدراسيون كوهنوردي با توجه به ابعاد مختلف فعاليت در زمينه هاي كوهنوردي ، سنگنوردي طبيعي و داخل سالن ، دوچرخه سواري كوهستان ، ورزشهاي هوايي و ... طيف وسيعي از ورزشكاران را تحت پوشش قرار داد.

 

رشته هاي كوهنوردي حرفه اي ، فعاليتهاي هيمالي نوردي و صعودهاي بلند جز رشته هاي شاخص و پر اهميت كوهنوردي مي باشد ، دردور هاي جديد فعاليت كوهنوردي ، اعزامهاي مختلف مربيان به كلاسهاي پيشرفته كشورهاي فرانسه ، اسكاتلند ، سوئيس و ... جهت بالا بردن كيفيت تاكتيكي و فني ورزش كوهنوردي صورت گرفته است .

 

در ورزش سنگنوردي داخل سالن با توجه به جوان بودن اين رشته ورزشي در آسيا و خصوصا" در ايران ، فعاليتهاي شايسته اي از جمله اعزامهاي ساليانه تيمهاي ملي سنگنوردي داخل سالن به مسابقات قهرماني سنگنوردي آسيا صورت گرفته است .

 

فدراسيون كوهنوردي متشكل از كميته هاي مختلف بوده و در راس آن رئيس و دبير برنامه ريز سياست كلي ورزش كوهنوردي كشور مي باشند كه آقاي محمد شعاعي از سال 1377 دبيري فدراسيون را عهده دار هستند .

 

كوه نوردي

 

اين كميته در زمينه هاي مختلف و ورزشهاي زيبا و متنوع كوهنوردي از جمله كوهپيمايي ، سنگنوردي طبيعي سنگنوردي داخل سالن ، دوچرخه سواري كوهستان و ورزشهاي هوايي فعاليت مي كنند .