شنبه ۱۴ فروردین ۰۰
ازدواجهاي سنتي تركيه به سه قسمت بله برون، نامزدي و جشن عروسي تقسيم ميشود
ازدواج رسم و قاعده اي است كه از زمان هاي اوليه وجود داشته است و اهميت زيادي در زندگي و جامعه بشر دارد. ازدواج به عنوان يك اصطلاح پيوند مستمر ميان يك زن و يك مرد به عنوان زن و شوهر در تمام مراحل زندگي است.
كشور تركيه ، سنت و فرهنگ غني دارد كه در شهر و استان و روستا تنوع زيادي در اين رسوم ديده مي شود. در شهرهاي اصلي , عروس و دامادها فرهنگ غربي را نيز با سنت هاي تركيه تركيب كرده اند. ترك ها علاقه زيادي به جشن گرفتن با غذاهاي زياد ، موسيقي و رقص دارند .
حدود 20 درصد ازدواجهاي تركيه ازدواجهايي است كه از طرف خانوادهها برنامهريزي ميشوند. پدر و مادر يا سرپرست فعلي عروس و داماد آينده، فردي مناسب را براي فرزندشان انتخاب ميكنند تا در جواني با هم ازدواج كنند و اگر خانوادهها موافقت كنند ازدواج صورت ميگيرد. معمولا مادر پسر به دنبال دختر مناسب براي پسرش ميگردد. پس از آن به خانه دختر ميرود و با او در مورد نظرش در ارتباط با ازدواج و وظايف و اهداف او در زندگي مشترك صحبت ميكند. در بيشتر مواقع دختر و پسر به تنهايي با هم صحبت مي كنند و اگر موافق باشند باهم ازدواج ميكنند، درغير اين صورت خانوادهها براي ازدواج پافشاري نميكنند.
كشور تركيه سنت و فرهنگ غني دارد كه در شهر و استان و روستا تنوع زيادي در اين رسوم ديده مي شود
استفاده از «در بيشتر مواقع» در پاراگراف بالا به اين دليل است كه درصد خيلي پاييني از ازدواجها كه «beşik kertme» نام گرفته است، بدون در نظر گرفتن رضايت دختر و پسر شكل گرفته است. نمونهاي از اين نوع ازدواج به اين صورت بوده كه خانوادهها اسم دختر و پسر را از زماني كه در گهواره بودند روي هم ميگذاشتند و در جواني باهم ازدواج ميكردند. هرچند كه اين نوع ازدواجها به ندرت اين روزها به چشم ميخورد اما نپذيرفتن آن از طرف دختر و پسر امري پيچيده و شايد غيرممكن است.
يكي ديگر از عروسيهايي كه اين روزها كم تر ديدهميشود «berdel» است كه به معناي معاوضه عروس است. در جوامع تركيه براي ازدواج مقداري پول مانند مهريه مرسوم در ايران تعيين ميكنند. در گذشته براي خانوادههايي كه وضعيت مالي مناسبي نداشتند و نميتوانستند آن را بپردازند اينگونه مرسوم بوده كه در عوض مهريه دشمنيها وكينههاي قبلي را فراموش مي كردند.
با گذر زمان تعداد اين نوع عروسيها بسيار محدود شدهاست و تقريبا دختر و پسري كه بدون اجازه ي پدر و مادر ازدواج كنند ناياب هستند. داماد آينده بايد از دختر تقاضاي ازدواج كند (kiz isteme) اين تقاضا در عصر يك روز با پذيرايي قهوه ترك آغاز مي شود – نگران نباشيد !
وقتي كه توافق انجام شد برنامه ريزي نامزدي شروع خواهد شد . معمولا نامزدي در منزل عروس انجام مي گيرد . در منزل داماد نيز مهمانان حضور دارند تا به سمت منزل عروس به صرف ناهار حركت كنند.
عروس لباس نامزدي و جواهراتش (taki) كه هديه مادر شوهر است را استفاده كرده و سپس تبادل حلقه هاي نامزدي كه توسط يك ربان قرمز به دست راست آنها بسته شده توسط اقوام نزديك انجام مي گيرد.
ازدواجهاي سنتي تركيه را در سه قسمت ميتوان بررسي كرد: بله برون، نامزدي وجشن عروسي. بيشتر خانوادههايي كه سبكهاي سنتي را ميپسندند به تمام جزييات مراسم توجه ميكنند، اما برخي ديگر بدون توجه به خيلي از رسوم كوچك و جزئي مراسم را برگزار ميكنند و بعضي از عروس و دامادها حتي ممكن است به يكباره سراغ ازدواج قانوني بروند بدون اينكه مراحل قبلي راپشت سر بگذارند.
- ۱۴ بازديد
- ۰ نظر