شنبه ۱۴ فروردین ۰۰
شهر تاريخي و مرزي اديرنه (Edirne) در بخش تراس منطقه مرمره كشور تركيه قرار گرفته و با ۵ گذرگاه مرزي از طريق بلغارستان و يونان با اروپا ارتباط دارد.
اين شهر زماني پايتخت دولت عثماني بود و با مساجد، بازارهاي سر پوشيده، پلها و خانههاي تاريخياش به عنوان نماد ميراث فرهنگي تركيه شناخته ميشود.
شهر تاريخي اديرنه با آثار پرشكوه خود آناطولي و اروپا را به يكديگر مرتبط ميسازد و هم در دوران امپراطوري عثماني و هم در دوره جمهوريت به عنوان مركز آموزش و فرهنگ نقش مهمي بر عهده داشته و دارد.
نوآوري در زمينه هاي معماري در بناهاي اين شهر ديده شده و اولين نمونههاي هنر خطاطي و تزئين نيز باز در همين شهر جوانه زده است.
از دوره سلطان مراد دوم تا سلطان محمد چهارم از پادشاهان عثماني، مراسم پيروزي، ختنه سوران شاهزداگان و حتي مراسم ازدواج برخي از پادشاهان در اين شهر صورت ميگرفت. اديرنه در قرن ۵ قبل از ميلاد توسط "اودريس"ها كه از نژاد تراسها بودند، تاسيس شده است.
اين شهر در دورانهاي پيشين با نامهاي مختلفي ياد شده و سرانجام در دوره سلطان مراد اول بدان "اديرنه" گفته شده است.
اديرنه كه در سال ۱۳۶۱ از سوي سلطان مراد اول فتح گرديد تا فتح استانبول وظيفه پايتختي عثماني را بر عهده گرفت.
مسجد سليميه از هر نفطه اديرنه قابل مشاهده است و اثر هشتاد سالگي معمار سينان ميباشد يكي از شاهكارهاي هنر معماري ترك، عثماني و جهان محسوب ميگردد.
اين مسجد كه مابين سالهاي ۱۵۶۹ و ۱۵۷۵ با فرمان سلطان سليم دوم ساخته شده با چهار مناره و انتخاب محل احداث، استادي معمار سينان در زمينه رشته شهرسازي را در معرض ديد عموم ميگذارد.اين مسجد از سنگهاي تراش داده شده و روي زميني به مساحت ۲۴۷۵ متر مربع احداث شده است.
گنبد اين مسجد كه از سطح زمين ۴۳ متر و ۲۸ سانتيمتر ارتفاع دارد به قطر ۳۱ متر و ۳۰ سانتيمتر بوده و بر روي هشت ستون كه با طاقهايي به طول ۶ متر به يكديگر متصل شده اند استوار مي باشد.
نمايي از مسجد سليميه شهر تاريخي اديرنه
مسجد سليميه داراي چهار مناره به قطر ۳ متر و ۸۰ سانتيمتر و ارتفاع ۷۰ مترو ۸۹ سانتيمتر بوده و در ساخت آن از سنگ مرمر، چيني لعاب كاري شده و ايزنيك و نمونههاي زيباي چوب و نيز هنر صدفكاري استفاده شده است.
اطراف مسجد به عنوان محلي براي قدم زدن و فضاي سبز تنظيم شده و اماكن عمومي متعددي به منظور استراحتگاه در لابلاي درختان و سرسبزيها احداث شده است. در جبهه مشرف به بازار مسجد سليميه، پيكره برنزي معمار سينان جاي گرفته است.
يكي ديگر از آثار متعلق به دوره عثمانيان كه درمقابل مسجد سليميه قرار دارد مسجد زيبايي است كه ساخت آن در سال ۱۴۰۳ از سوي امير سلطان آغاز و در دوره سلطان چلبي محمد به سال ۱۴۱۴ به پايان رسيده است.
- ۱۷ بازديد
- ۰ نظر