آنتاليا در قسمت جنوب غربي كشور تركيه قرار دارد و از جنوب به درياي مديترانه، از شرق به شهر سريك و از غرب به شهر كوركوتلي متصل شده است.
در اين شهر منطقه اي به نام لارا وجود دارد كه تنها براي ميزباني توريستان آماده سازي شده است، صدها هتل و وسايل تفريحي در اين منطقه گرد هم آمده اند تا آنتاليا را به يكي از برترين شهرهاي توريستي جهان تبديل كنند.
آنتاليا از سال ۲۰۰۰ ميلادي تا به امروز با سرمايه گذاري در صنعت گردشگري توانسته به موفقيت هاي چشم گيري دست يابد؛ ساخت انواع هتل، پارك، سواحل زيبا و مراكز خريد تنها گوشه اي از امكانات و جذابيت هاي اين منطقه مي باشند.
عمده درآمد مردمان اين ناحيه از توريستان است اما آن ها در كشاورزي هم بسيار قدرتمند هستند؛ محصولات كشاورزي اصلي آن ها مركبات، پنبه، زيتون، انواع ميوه و سبزيجات مي باشد. ۶۵ درصد سبزيجات مصرفي در اين شهر در زمين هاي كشاورزي همين منطقه پرورش داده مي شوند.
همچنين از سال ۲۰۰۰ تا به امروز صنعت كشتي سازي آنتاليا هم پيشرفت چشم گيري داشته است و انتظاار مي رود تا چند سال آينده به برترين مراكز كشتي سازي تركيه و خاورميانه تبديل خواهد شد.
مناظر و طبيعت زيبا به همراه معماري ديدني و تاريخي خاص اين شهر از دلايل مهم جذب توريستان به آنتاليا مي باشد. پربازديدترين سواحل اين شهر كونيالتي ( Konyaaltı )، لارا، كارپوزكالديران ( Karpuzkaldıran ) و ( Beydağları )، ساكلي ( Saklikent ) هستند كه در ادامه ي مطلب به تفريحات بارز اين مناطق هم خواهيم پرداخت.
دانستني هاي مهم درباره آنتاليا
براي سفر به هر شهر و كشور جديدي لازم است ابتدا كمي با نكات اصلي و كاربردي آن ناحيه آشنا شويم كه در زمان سفر به مشكل بزرگي برخورد نداشته باشيم در اين قسمت به نكات مهم و ضروري درباره ي شهر توريستي آنتاليا خواهيم پرداخت.
زبان مردم: تركي استانبولي. بايد توجه داشته باشيد كه اگر انگليسي هم مي دانيد براي ارتباط برقرار كردن با مردمان آنتاليا كافي ايست و اغلب آن ها به اين زبان هم مسلط هستند.
واحد پول رايج: لير تركي ( تركيش ليرا ) كه هر ۱ لير حدودا ۱۰۵۰ تومان است، البته با دلار هم مي توان در اين شهر رفع نياز كرد.
اختلاف ساعت با ايران: ۱ ساعت و ۳۰ دقيقه از ساعت ايران عقب تر مي باشد.
جمعيت : جمعيت اين شهر در سال ۲۰۱۰ حدود ۱٬۰۰۱٬۳۱۸ نفر برآورد شد
ميزان سفر سالانه گردشگران به آنتاليا: توريستان اغلب به دليل آثار تاريخي زياد و سواحل ديدني اين شهر به آن سفر مي كنند، در سال ۲۰۱۴ ميلادي ۴۲ ميليون توريست خارجي و در سال ۲۰۱۵ ميلادي ۳۶ ميليون گردشگر به اين شهر آمدند، كه اين كاهش به دليل تنش و ناآرامي هاي سياسي موجود در اين سال بود، از ميزان سفر گردشگران در سال ۲۰۱۶ ميلادي هم هنوز اطلاعاتي در دست نيست اما اين مقدار باز هم كاهش پيدا كرده است.
وضعيت اقتصادي : محوري اصلي اقتصاد آنتاليا بر روي صنعت توريست مي چرخد. همچنين كشاورزي و دامپروري نيز از مشاغل مردمان آنتاليا است.
سوغات شهر: ظروف مسي، سنگ هاي چشم نظر، گليم دست باف، چرم، جواهرات دست ساز، پوشاك و منسوجات، ادويه، كتاب هاي تاريخي، انواع وسايل تزئيني خانه و ...
شهردار: مندرس تورل ( Menderes Türel ) شهردار آنتاليا است و با ۱۴ نفر ديگر كه عضو پارلمان مجلس ملي تركيه به امور شهري اين منطقه رسيدگي مي كند.
وضعيت بهداشت: آژانس توسعه ي غرب مديترانه BAKA پشتيبان بهداشتي شهر آنتاليا است، گردشگراني كه از تورهاي تفريحي گردشي اين كشور استفاده مي كنند همگي تحت نظر بيمه مي باشند كه زير نظر پروژه ي سلامت گردشگران مي باشد. اين شهر داراي بيمارستان هاي دولتي متعددي ايست كه در ارتقا كيفيت بهداشت در اين شهر نقش بسزايي دارند.
وضعيت تحصيل: اصلي و بزرگ ترين دانشگاه آنتاليا دانشگاه بين المللي آن است كه ۳۰ درصد جمعيت دانشجوي اين شهر را در خود جاي داده در اين دانشگاه به ۵۵ زبان گوناگون صحبت مي شود و دانشجويان از ۹۰ كشور مختلف براي تحصيل گرد هم آمده اند.