چهارشنبه ۱۲ دی ۰۳

بوزا، يكي از محبوب‌ترين نوشيدني‌هاي زمستاني، يك نوشيدني تخميري است كه نه فقط در تركيه، بلكه در كشورهايي مثل قزاقستان، قرقيزستان، آلباني، بلغارستان، مقدونيه، مونته‌نگرو و كوزوو، تاريخچه‌ي ديرينه‌اي دارد. در اين مقاله نگاهي به سنت نوشيدن بوزا در تركيه، و نيز بهترين مكان‌ها براي تهيه‌ي اين نوشيدني با طعم مطلوب، انداخته‌ايم.

بوزا، نوشيدني محبوب زمستاني در تركيه

نوشيدني بوزا تركيه را بيشتر بشناسيد

نوشيدني‌هاي تخميري حاصل از آرد غلات يا گندم اولين بار در هزاره‌ي هشتم و نهم پيش از ميلاد مسيح در دوران بوميان آناتولي و بين‌النهرين پديد آمدند. در طول قرن دهم ميلادي، اين نوشيدني «بوزا» نام گرفت و در ميان مردم ترك آسياي مركزي محبوب شد، و بعد از آن به قفقاز و كشورهاي بالكان گسترش يافت. در زمان امپراتوري عثماني، كه تمام چيزهاي مرتبط با دنياي آشپزي رونق گرفت، بوزا نيز دوران طلايي خود را مي‌گذراند.

 

به خاطر وجود مقدار بسيار اندك الكل، اين نوشيدني در قرن هفدهم، زماني كه سلطان محمد چهارم مصرف نوشيدني‌هاي الكلي از جمله بوزا را ممنوع اعلام كرد، با مشكلاتي مواجه شد. بعد از حكومت او، اين ممنوعيت در طول تاريخ چندين بار تقويت و تضعيف شد تا زماني كه در قرن نوزدهم يك نسخه‌ي شيرين و بدون الكل آن ارائه شد و از نسخه‌ي ترش و الكلي آن محبوبيت بيشتري يافت. در طول همين دوران، يعني سال ۱۸۷۶ بود كه برادران حاجي ابراهيم و حاجي صديق يك فروشگاه بوزا در منطقه‌ي «وفا» در استانبول تأسيس كردند كه همچنان بهترين نوشيدني بوزا را در شهر عرضه مي‌كند.

 

وقتي فروشگاه Vefa Bozacısı افتتاح شد، به سرعت در ميان سلطان‌ها و اشرافي‌هايي كه قبلاً در اين محله ساكن بودند محبوبيت يافت. اين فروشگاه كه توسط نوادگان مالكان اصلي آن اداره مي‌شود، همچنان يكي از مكان‌هاي خاطره‌انگيز استانبول براي صرف اين نوشيدني به شيوه‌ي سنتي آن است. در اين فروشگاه حتي مي‌توانيد ليواني كه قدمت آن به سال ۱۹۳۷ برمي‌گردد، و مصطفي كمال آتاتورك، بنيان‌گذار جمهوري تركيه، از آن استفاده مي‌كرد را ببينيد.

 

بوزا نوشيدني مقوي تركيه

نوشيدني بوزا

نوشيدني بوزا از چه موادي تشكيل مي‌شود؟

بوزا از ارزن پوست‌كنده كه در آب جوشيده و سپس براي سرد شدن در ظروف پهن ريخته مي‌شود، تهيه مي‌شود. بعد از صاف كردن آن، آب و شكر به تركيب اضافه مي‌شود، و يك طعم بسيار شيرين اما تند و خوشايند به دست مي‌آيد. بوزا به خاطر غلظتي كه دارد همراه با يك قاشق سرو مي‌شود و طعم آن كمي سليقه‌اي است. بر روي اين نوشيدني هميشه دارچين يا لب لبي (نخودچي) ريخته مي‌شود. در زمستان، دست‌فروش‌هاي دوره‌گرد در مناطق خاصي شروع به فروش بوزا در قوطي‌هاي دردار كوچك و با سبك خاص خود مي‌كنند، به‌گونه‌اي كه توجه همه را به بوزا معطوف مي‌سازند. حتي اورهان پاموك نيز در رمان خود به نام «بيگانگي در ذهنم» به خاطره‌ي رمانتيك خود در مورد فروشنده‌اي كه در خيابان‌ها مي‌گردد و صدا مي‌زند «بووو-زااا!» اشاره مي‌كند. اين رمان داستان زندگي شخصيت اصلي و فروشنده‌ي دوره‌گرد بوزا، Mevlut Karataş را روايت مي‌كند كه در دوازده سالگي به استانبول مي‌آيد و در شهري كه به سرعت در اطراف او در حال تغيير است، بزرگ مي‌شود.

 

در سفر به تركيه نوشيدني بوزا را حتماً امتحان كنيد

اگر در فصل سرد سال قصد سفر به تركيه را كرديد و بليط تهران استانبول را خريديد و به استانبول رسيديد، پيشنهاد مي‌كنيم حتما نوشيدني عثماني را امتحان كنيد. به دليل وجود بلغور و مخمر اين نوشيدني بسيار مقوي است همچنين دارچين موجود در بوزا اين نوشيدني عثماني، در هواي سرد بسيار دلچسب و دلنشين است. بوزا به صورت سرد سرو مي‌شود و مي‌توان آن را از مغازه‌ها و سوپرماركت‌هاي سطح شهر هم تهيه كنيد.

بوزا، نوشيدني محبوب زمستاني در تركيه

بوزا، يكي از محبوب‌ترين نوشيدني‌هاي زمستاني، يك نوشيدني تخميري است كه نه فقط در تركيه، بلكه در كشورهايي مثل قزاقستان، قرقيزستان، آلباني، بلغارستان، مقدونيه، مونته‌نگرو و كوزوو، تاريخچه‌ي ديرينه‌اي دارد. در اين مقاله نگاهي به سنت نوشيدن بوزا در تركيه، و نيز بهترين مكان‌ها براي تهيه‌ي اين نوشيدني با طعم مطلوب، انداخته‌ايم.

نوشيدني بوزا تركيه را بيشتر بشناسيد

نوشيدني‌هاي تخميري حاصل از آرد غلات يا گندم اولين بار در هزاره‌ي هشتم و نهم پيش از ميلاد مسيح در دوران بوميان آناتولي و بين‌النهرين پديد آمدند. در طول قرن دهم ميلادي، اين نوشيدني «بوزا» نام گرفت و در ميان مردم ترك آسياي مركزي محبوب شد، و بعد از آن به قفقاز و كشورهاي بالكان گسترش يافت. در زمان امپراتوري عثماني، كه تمام چيزهاي مرتبط با دنياي آشپزي رونق گرفت، بوزا نيز دوران طلايي خود را مي‌گذراند.

به خاطر وجود مقدار بسيار اندك الكل، اين نوشيدني در قرن هفدهم، زماني كه سلطان محمد چهارم مصرف نوشيدني‌هاي الكلي از جمله بوزا را ممنوع اعلام كرد، با مشكلاتي مواجه شد. بعد از حكومت او، اين ممنوعيت در طول تاريخ چندين بار تقويت و تضعيف شد تا زماني كه در قرن نوزدهم يك نسخه‌ي شيرين و بدون الكل آن ارائه شد و از نسخه‌ي ترش و الكلي آن محبوبيت بيشتري يافت. در طول همين دوران، يعني سال ۱۸۷۶ بود كه برادران حاجي ابراهيم و حاجي صديق يك فروشگاه بوزا در منطقه‌ي «وفا» در استانبول تأسيس كردند كه همچنان بهترين نوشيدني بوزا را در شهر عرضه مي‌كند.

وقتي فروشگاه Vefa Bozacısı افتتاح شد، به سرعت در ميان سلطان‌ها و اشرافي‌هايي كه قبلاً در اين محله ساكن بودند محبوبيت يافت. اين فروشگاه كه توسط نوادگان مالكان اصلي آن اداره مي‌شود، همچنان يكي از مكان‌هاي خاطره‌انگيز استانبول براي صرف اين نوشيدني به شيوه‌ي سنتي آن است. در اين فروشگاه حتي مي‌توانيد ليواني كه قدمت آن به سال ۱۹۳۷ برمي‌گردد، و مصطفي كمال آتاتورك، بنيان‌گذار جمهوري تركيه، از آن استفاده مي‌كرد را ببينيد.

پيشنهاد مجله فلايتيو:

راهنماي سفر به استانبول

بوزا نوشيدني مقوي تركيه
نوشيدني بوزا

نوشيدني بوزا از چه موادي تشكيل مي‌شود؟

بوزا از ارزن پوست‌كنده كه در آب جوشيده و سپس براي سرد شدن در ظروف پهن ريخته مي‌شود، تهيه مي‌شود. بعد از صاف كردن آن، آب و شكر به تركيب اضافه مي‌شود، و يك طعم بسيار شيرين اما تند و خوشايند به دست مي‌آيد. بوزا به خاطر غلظتي كه دارد همراه با يك قاشق سرو مي‌شود و طعم آن كمي سليقه‌اي است. بر روي اين نوشيدني هميشه دارچين يا لب لبي (نخودچي) ريخته مي‌شود. در زمستان، دست‌فروش‌هاي دوره‌گرد در مناطق خاصي شروع به فروش بوزا در قوطي‌هاي دردار كوچك و با سبك خاص خود مي‌كنند، به‌گونه‌اي كه توجه همه را به بوزا معطوف مي‌سازند. حتي اورهان پاموك نيز در رمان خود به نام «بيگانگي در ذهنم» به خاطره‌ي رمانتيك خود در مورد فروشنده‌اي كه در خيابان‌ها مي‌گردد و صدا مي‌زند «بووو-زااا!» اشاره مي‌كند. اين رمان داستان زندگي شخصيت اصلي و فروشنده‌ي دوره‌گرد بوزا، Mevlut Karataş را روايت مي‌كند كه در دوازده سالگي به استانبول مي‌آيد و در شهري كه به سرعت در اطراف او در حال تغيير است، بزرگ مي‌شود.

در سفر به تركيه نوشيدني بوزا را حتماً امتحان كنيد

اگر در فصل سرد سال قصد سفر به تركيه را كرديد و بليط تهران استانبول را خريديد و به استانبول رسيديد، پيشنهاد مي‌كنيم حتما نوشيدني عثماني را امتحان كنيد. به دليل وجود بلغور و مخمر اين نوشيدني بسيار مقوي است همچنين دارچين موجود در بوزا اين نوشيدني عثماني، در هواي سرد بسيار دلچسب و دلنشين است. بوزا به صورت سرد سرو مي‌شود و مي‌توان آن را از مغازه‌ها و سوپرماركت‌هاي سطح شهر هم تهيه كنيد.

مقوی ترین و سالم ترین غذاها

کاکائو

این مقاله لیستی از 50 نوع از مقوی ترین غذاهای موجود در دنیا که شامل تمام گروه های غذایی می باشد را در بر می گیرد. ما اغلب کاکائو را با شکلات های شیرین به هم مرتبط می دانیم و در واقع این مورد یکی از مواد مغذی موجود در اطراف ما می باشد.بهترین و مقوی ترین غذاها برای نوزادان

1-کاکائو – پودر کاکائو

کاکائو یا پودر کاکائو فوق العاده مغذی است و در هر 100 گرم از آن میزان مواد مغذی زیر بسیار بالا است:

  • منگنز: % 192 RDA
  • مس: % 189 RDA
  • منیزیوم: % 125 RDA
  • آهن: % 77 RDA
  • فسفر: % 73 RDA

به عنوان نتیجه، یک قاشق تا دو قاشق غذاخوری برای دریافت کافی مواد معدنی ضروری است. علاوه بر این بررسی های سیستماتیک اخیر نشان می دهد که پلی فنول های کاکائو جریان خون را بهبود می بخشد، فشار خون را کاهش می دهد و عملکرد عصبی را در سن ما کاهش می دهد.غذای مقوی

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.