سه شنبه ۲۵ آذر ۹۹
ونر كباب تركيه (Doner Kebab)
بلا استثنا دونر كباب را ميتوان محبوبترين در بين معروفترين كبابهاي تركيه دانست! اين كباب در ايران خودمان هم طرفداران بسيار زيادي دارد. آيا ميدانستيد دونر كباب همان كباب تركي ميباشد كه در ايران سرو ميشود؟
براي پخت كباب تركي، برشهاي نازك گوشت را روي پايه اي متحرك قرار ميدهند تا متراكم شود و بتوان لايه لايه آن را جدا و نوش جان كرد. از دلايل خوشمزگي اين كباب ميتوان به چربي گوشت آن اشاره كرد؛ چرا كه حرارت باعث ميشود، گوشت چربي خود را پس بدهد و طعم گوشت را چندين و چند برابر لذيذ تر كند. اگر به تركيه سفر ميكنيد و ميخواهيد كباب تركي به معناي واقعي را بخوريد، دونر كباب را تحت هيچ شرايطي از دست ندهيد.
شيش كباب تركيه (Shish kebab)
شيش كباب يكي از معروفترين كبابهاي تركيه مي باش كه افراد زيادي در دنيا با آن و طرز پختش آشنايي دارند. نام اين كباب تا حدودي از طرز پختش گرفته شدهاست؛ چرا كه در زبان تركي شيش به معناي همان سيخهاي فلزي براي پخت كباب گفته ميشود. براي پخت اين كباب، ابتدا گوشت بره و يا گاو را در ترچاشني ميخوابانند و سپس سيخها را روي زغا ميگذارند تا خوب برشته و كباب شود. ترچاشني ادويه اي مخصوص است كه به صورت مايع براي گوشت و ماهي مورد استفاده قرار ميگيرد.
اكنون كه با شيش كباب آشنا شديد، ممكن است از سادگي آن شگفت زده شده باشيد! اما عجله نكنيد؛ زيرا هر پختي نيازمند مهارتهاي خودش ميباشد و اگر خوشمزگي اين كباب حيرتزده تان كرد، حتماً به دست آشپزي ترك پخت شدهاست.
آدانا كباب تركيه (Adana Kebab)
از ديگر معروفترين كبابهاي تركيه ميتوان به آدانا كباب اشاره كرد. اين كباب نام خود را از يكي از شهرهاي اين كشور به نام آدانا گرفتهاست. تفاوت اين كباب با شيش كباب در آن است كه در آدانا كباب از گوشت چرخ كرده به تنهايي و يا گوشت چرخ كرده همراه با گوشت بره استفاده ميشود. اين تركيب را با روغن بسيار زياد به سيخهاي پهن ميكشند و روي زغال، پخت ميكنند.
از ويژگيهاي مهم اين كباب آن است كه آن را همراه با فلفل بسيار زياد سرو ميكنند. همچنين اگر آن را در كنار سبزيجات كبابي مانند فلفل چيلي سبز، پياز، گوجه فرنگي و … نوش جان كنيد، محال است طعم آن از زيد دهانتان خارج شود!
اورفا كباب تركيه (Urfa Kebab)
انتخاب ديگرتان در بين معروفترين كبابهاي تركيه، اورفا كباب است. اين كباب بسيار به آدانا كباب شبيه است و نام آن باز هم از شهر اورفا گرفته شدهاست. تنها تفاوتي كه بين اورفا كباب و آدانا كباب وجود دارد، تندي آنها است. همچنين اورفا يكي از كبابهاي ملايم و خوش طعمي است كه آن را در مخلوط پياز، سير، زيره، پاپريكاي شيرين و ديگر ادويهها ميخوابانند. اورفا كباب روي شعله كم پخته ميشود، تا گوشت خوش طعمي خود را حفظ كند.
اسكندر كباب (Iskender Kebab)
اسكندر كباب يكي ديگر از خوشمزهترين كبابهاي تركيه است كه در سفر به اين كشور نام آن را زياد خواهيد شنيد. اين كباب نام خود را از شهر بورساي تركيه گرفتهاست. اسكندر كباب تا حدود زيادي به دونر كباب يا همان كباب تركي خودمان شباهت دارد. در واقع لايههاي دونر كباب را روي نان نرم و صافي به شكل مربعي قرار ميدهند و آن را همراه با كره ي آب شده، ماست خامه اي و سس گوجه فرنگي تنند سرو ميكنند. اگر قصد امتحان كردن اين كباب را داريد، پيشنهاد ميكنيم آن را در رستورانهاي زنجيره اي اسكندر افندي، نوش جان كنيد.
كباب چوب شيش تركيه (Çöp Şiş)
چوب شيش يكي از عجيبترين و در عين حال از معروفترين كبابهاي تركيه ميباشد. معناي چوب شيش در زبان تركي “سيخ آشغال” است! ممكن است اين معنا كمي بدبينتان كند و ديگر خواهان اين كباب نباشيد؛ اما بايد بگوييم سخت در اشتباه هستيد؛ چرا كه اين كباب تكههايي از گوشت و چربي در اندازههاي تكه شده يكسان ميباشد كه پخت ميشوند و طعم فوقالعاده اي دارد.
اين تكههاي گوشت استخوان ندارند و در مخلوطي از سير و گوجه فرنگي، فلفل سياه و روغن زيتون خوابانده ميشود. اين تكهها هنگامي كه روي حرارت قرار ميگيرند، به سرعت كبابي ميشوند و چربي آنها، طعم بي نظيري را ايجاد ميكند.
علي نازك كباب تركيه (Ali Nazik Kebab)
علي نازك كباب هم از بهترين انتخابها در بين كبابهاي تركيه ميباشد. اين كباب مخلوطي از گوشت بره آبدار است كه همراه با بادمجان كبابي و ماست ساده و خوشمزه سرو ميشود. اگر جزو علاقه مندان به بادمجان هستيد، علي نازك كباب را از دست ندهيد؛ چرا كه عاشقش خواهيد شد!
تاووك شيش تركيه (Tavuk Şiş)
تاووك شيش، همان جوجه كباب خودمان ميباشد. جوجه كباب در واقع غذايي لذيذ است كه از گوشت سينه مرغ تهيه ميشود. براي پخت آن، ابتدا گوشتها را در شير يا ماست، سپس در روغن زيتون و ادويههاي مختلف ميخوابانند. سپس آن را روي حرارت پخت ميكنند. يكي از انواع تاووك شيش كه در تركيه از شهرت زيادي برخوردار است، مدل تند و تيز آن است. تاووك شيش تند، يكي از خوشمزهترين غذاهايي است كه ميتوانيد در تركيه آن را امتحان كنيد. ممكن است با خودتان بگوييد جوجه كباب را در ايران هم ميتوان خورد؛ اما بايد بگوييم پخت آشپزهاي ترك چيز ديگري است و امتحان آن تنوعي به ياد ماندني خواهد بود!
بيتي كباب تركيه (Beyti Kebab)
بيتي كباب يكي از قديميترين و در عين حال جديدترين كبابهاي تركيه ميباشد. ميگويند اين كباب مربوط به دوران عثماني ميباشد؛ اين در حالي است كه در سالهاي اخير در رستورانهاي استانبول سرو ميشود و در سرتاسر اين كشور طرفداران زيادي پيدا كردهاست. بيتي كباب از دو گوشت چرخ كرده و گوشت بره تشكيل شدهاست كه در خمير يوفكا سرو ميشود. مخلوط نهايي را رول ميكنند، به سيخ ميكشند و پخت ميكنند. پيشنهاد ميكنيم در سفر به تركيه اين غذاي جديد و قديمي را امتحان كنيد.
و در نهايت به عنوان جمعبندي از اين مطلب بايد بگوييم، هر كدام از معروفترين كبابهاي تركيه، ارزش هزينه و خوردن را دارند! هر كدام داراي رنگ و بوي خاص خود ميباشد و طعم آن را هرگز از ياد نخواهيد برد. آيا تجربه نوش جان كردن اين كبابها را داريد؟ ميتوانيد در بخش نظرات با ما و ديگر خوانندگان اين مطلب به اشتراك بگذاريد!
- ۳۴ بازديد
- ۰ نظر